18 May 2017

Nilai RM50 Tiket Final Piala FA 2017

harini tiket Final Piala FA 2017 mula dijual...harga tiket jatuh RM50 untuk dewasa dan RM5 untuk kanak-kanak bawah 12 tahun.
tiket final piala fa 2017
info penjualan tiket Final Piala FA 2017

Mahal?
biasalah kalau dah permintaan tinggi harga mesti naik punya..nak taknak kena ler beli...kalau tak beli nanti FAM bising kata tak support bolasepak Malaysia pulak...bagi peminat setia harga tiket final itu sudah biasa...kalau pasukan faveret menang berbaloi ler...kalau kalah memang terasa niai RM50 tu...itu baru harga nak masuk stadium..belum lagi kira kos minyak,tol dan makan...menagis kalau difikrkan untuk peminat yang pertama kali nak ke stadium tengok final...yang dah biasa itu le passion dalam bolasepak..

tiket kesemua sekali dijual sebanyak 70ribu keping..kalau sold out tiket final Piala Fa 2017 ni boleh tahan banyak pulangan dia...Rm50 darab 70ribu bersamaan RM3.5juta tu...bayar sekian-sekian aku rasa tak sampai sejuta pun...baki tu kalau dapat masuk poket memang sedap tu.

kalau buka gerai pun sodap jugak ni..jual air ambik untung seringgit...dapat jual separuh daripada bilangan penyokong dapat jugak RM35ribu dalam tangan...tapi itu hanyalah kira-kira kasar...kalau kau sorang buka gerai kat situ memang dapat ler puluhn ribu...kalau puluhan gerai yang ada kira ler sendiri..hehehe..

untuk edisi Final Piala FA aku tak join...tengok skrin besar kat Kuantan je lar nanti...aura piala FA kurang sikit bagi aku...aku lebih minat final Piala Malaysia...tambahan aku rasa Kedah yang akan rangkul Piala Fa kali ni..sorry Pahang...its just my opinion.

korang sokong mana?