Showing posts with label review. Show all posts
Showing posts with label review. Show all posts

16 May 2017

Jadi Pembeli Bertuah Di Hari Raya Dengan Shopee Malaysia

Aiman Tino dah bawak keluar lagu raya...jadi tak salah ler kalau aku pun dah boleh mula buat persedian untuk shopping raya tahun ni...seperti tahun-tahun lepas , shopping online masih menjadi tradisi , masih menjadi faveret untuk aku perhabiskan duit...dan untuk tahun ni aku memilih Shopee Malaysia pulak...katanya ada 45 hari SURPRISE GIVEAWAY kat sini...untung-untung sambil shopping dapat hadiah Samsung S8..wuuuuuuhuu~
shopee malaysia
Shopee Cahaya Raya

menarik tak promosi tu....kerat jari ler kalau cakap tak menarik...silap-silap hadiah giveaway yang kita dapat tu lagi tinggi harga dari belanja shoping kat shopee.com.my...laman web shopee aku dah bookmark...aplikasi shopee pun aku dah download...start harini sampai 30 Jun ler aku akan membulatkan mata kasi cuci mata ni dengan harga-harga sale sempena promosi Shopee Cahaya Raya.

kalau nak ikutkan ini pengalaman pertama untuk aku shopping di Shopee Malaysia...perasaan risau pasal takut barang tak sampai dan barang tak kualiti tu memang ada...tapi nasib baik aku ada rakan yang gila shopping ni dan dia kata kat Shopee ni memang selamat dan lain dari yang lain...

apa maksud dia lain dari yang lain?
dekat platform Shopee ni korang boleh chat atau berhubung terus dengan seller...korang boleh tanya next  stock bila ,postage apa , kualiti macam mana  dan persoalan basic ler bagi seorang buyer...aku rasa ini memang dah cukup bagus ni kalau ada function macam ni...apa-apa soalan terus tanya seller...tak ada lah nanti bila dah shopping barang sampai dapat lain dari yang lain lepas tu meroyan dalam FB...kalau ada apa-apa chat terus dengan seller..not bad Shopee.
pengalaman beli di shopee
pengalaman member kaki shopping kat Shopee

shopee malaysia
boleh chat terus dengan seller

dah terjamin nak beli kat Shopee...next apa lagi , kita cuci mata ler dulu sikit...duk belek-belek semalam rasa macam berkenan pulak tengok promosi handbag satu nie...bukan untuk aku yer..aku masih waras dan beriman...hehehe...6 dalam 1 Leisure Handbag dengan harga hanya RM39.10 sahaja...tak caya boleh tengok kat link ni https://shopee.com.my/-ready-stock-6-in-1-Nylon-Leisure-Handbag-Shoulder-Bag...murah sangat dah ni bagi aku...RM39 dapat 6 beg sekaligus...buat hadiah atau belikan untuk mak bergaya di Hari Raya nanti boleh jugak kan.
promosi shopee malaysia
koleksi warna 6 in 1 Leisure Handbag

leisure handbag 6 in 1
memang cantik kaler ni

pengalaman shopping di Shopee
dah ramai yang beli

tengok pulak kat bahagian komen siap ada orang post lagi gambar barang yang dah sampai...ramai pulak tu yang kasi feedback...rating pun bagus untuk seller nie...satu alagi function yang aku suka kat Shopee...senang untuk seller buat rujukan tentang sesuatu barang bila tengok bahagian komen...ini memang sudah baik...maknanyer aku sorang ler ketinggalan selama ni tak pernah shopping kat Shopee Malaysia.

bagi mereka yang masih belum cuba membeli atas talian di platform Shopee seperti aku , jom ler kita try shopping raya kat sini...ini baru hari pertama aku dah berkenan dekat promosi beg tue...hari-hari mendatang tak tahular...banyak kerja ler abang posmen lepas ni nak hantar barang kat rumah aku...hahaha..

jom terjah Shopee Malaysia.
bagi pengguna smartphone boleh download aplikasi di IOS dan Playstore...lagi mudah nak aksess shopping kat situ.
jangan lupa bookmark website dan rajin-rajin ler tengok tiap-tiap hari...bermula hari ini sehingga 30 Jun Promosi Cahaya Raya Shopee.
sambil shopping sambil menang giveaways..
mana tahu ada rezeki kan jadi pembeli bertuah di Shopee Malaysia.

4 May 2017

Single Terbaru Maaf Dari Biru Band

Biru Band Maaf | kalau ada peminat band dari indonesia mesti kenal dengan Biru Band ni...dulu sekitar tahun 2013 pernah popular dengan lagu Pacar Yang hilang...sekarang muncul dengan single yang baru bertajuk Maaf.
lagu maaf biru band
Single Baru Biru Band-Maaf
Lirik official video sudah pun ada di Youtube...korang boleh ke pautan Youtube/Biru Band - Maaf...lirik yang agak simple dengan melodi yang slow rasanya boleh hit lagi sekali lagu ni.

kalau dah hit tu ramai ler yang nak request lagu ni buat caller ringtone...semua telco di Malaysia dah ada lagu Maaf - Biru Band...boleh pilih seperti dibawah.
MUAT TURUN NADA DERING
  • Maxis CallerRingtones -- Dial *131*563937# tekan Call/Hantar
  • DiGi CallerTunes -- Dial *233*1330489# tekan Hantar/Call
  • Celcom CallMeTones -- Dial *323*282685# tekan Call/Hantar
  • U Mobile ColourTones -- Taip CRM 6371645 dan hantar ke 28383

kalau tak puas dengar dan nak dengar berulang kali boleh ke pautan berikut.


buat pasangan yang sedang bergaduh tu rasanya lagu ni sesuai untuk korang request dan dedikasi lagu ni kat pasangan masing-masing...mana tahu sejuk hati dia dengar...tajuk lagu pun dah tahu apa maksudnya kan...semoga terhibur dengan single baru Biru Band - Maaf.

17 Feb 2017

2 Hari 1 Malam Di De Rhu Beach Resort Kuantan

dapat jugak aku merasa suasana 2 hari 1 malam di De Rhu Beach Resort Kuantan..selama ni asyik tengok member-member jer yang bermalam disini..aku nak bermalam bukan tak boleh..tapi rasa janggal pulak bila nak tido di hotel yang berdekatan dengan rumah..kira-kira 30 minit je De Rhu dari rumah aku...dekat kan.
De Rhu Beach Resort Kuantan
De Rhu Beach Resor Kuantan
tak susah pun nak cari De Rhu Beach Resort ni...kalau search dalam waze mahupun google map comfirm jumpa...kalau dari bandar kuantan tu kira-kira dalam 20-30 minit je jarak dia dengan jalan menghala ke balok..senang sangat jumpa.

cantik dan mewah bila masuk bangunan De Rhu Resort  ni ...masuk je pintu utama korang akan tengok lobi dia yang agak luas dan terbuka..cantik.
De Rhu Beach Resort Kuantan
lobi
De Rhu Beach Resort Kuantan
reception
bilik pulak memang cukup selesa bagi aku..aku dapat bilik Superior dengan katil King Size...bilik luas dan bersih...utilities dalam bilik cukup complete...rasanya semua ada..peti ais , sejadah , iron dan keetle eletrik..bilik mandi macam biasa ada shower...TV pula kalau tak silap ada 12 siaran...kalau rasa malas keluar bilik pun lepak jelar dalam bilik..selesa pun selesa...
De Rhu Beach Resort Kuantan
bilik superior
De Rhu Beach Resort Kuantan
tersusun dekorasi dalam bilik
De Rhu Beach Resort Kuantan
besar almari dia
De Rhu Beach Resort Kuantan
utilities lengkap
De Rhu Beach Resort Kuantan
bersih
De Rhu Beach Resot Kuantan ni menghadap ke pantai...memang dekat je dengan pantai...kena dengan cuaca yang cerah untung -untung dapat tgk sunset mahupun sunrise yang cantik dari bilik je...yang tu kena request ler nak bilik menghadap pantai...aku sempat jugak dibawa melawat ke bilik yang special..antaranya De Rhu Suite...sesuai untuk pasangan honeymoon dan jugak ada keluarga yang besar...ada 2 bahagian dalam suite nie...satu ruang tamu dan satu bilik...view pulak menghadap ke kolam dan pantai...cantik wooo.
De Rhu Beach Resort Kuantan
mewah dan romantik
De Rhu Beach Resort Kuantan
honeymoon
De Rhu Beach Resort Kuantan
bilik air luas
De Rhu Beach Resort Kuantan
view dari balkoni

selain daripada bilik yang selesa dan cantik...facilities dalam De Rhu Beach Resort ni memang complete...kat sini ada saja lebih kurang 10 dewan yang boleh disewa walaupun tak menginap disini...ada bilik karaoke...bilik meeting ...ada gym...surau yang besar di luar bangunan..dan juga padang yang luas..nak naik ATV pun ada disediakan.

dengan facilities yang banyak tu cakap jer nak buat majlis apa...semua boleh..daripada gathering sampai ke perkahwinan...cukup sesuai ..cukup complete...aku kat sini pun atas aktiviti gathering bersama rakan blogger untuk Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari...meriah.
De Rhu Beach Resort
salah satu dewan yang ada
De Rhu Beach Resort
cafeteria lepak tengok bola
De Rhu Beach Resort
dewan untuk seminar
De Rhu Beach Resort
bilik karaoke
De Rhu Beach Resort
gym
De Rhu Beach Resort
surau
De Rhu Beach Resort
ATV
De Rhu Beach Resort
padang untuk sukan
yang special kat De Rhu ni korang kena mandi kolam dia...ada 3 kolam kat sini mengikut kedalaman...ada 3 kaki , 5 kaki dan paling dalam 9 kaki...keluasan kawasan kolam rasanya memang paling besar pernah aku tengok antara resort dan hotel yang aku pergi...kalau ada anak yang takut main air tu boleh bawak pergi kat taman permainan sebelah kolam tu...kolam ni juga dibuka untuk orang awam pada hari biasa..tapi ditutup pada hari weekend dan hanya dibuka pada pelanggan yang menginap di De Rhu sahaja.
De Rhu Beach Resort
kolam De Rhu
De Rhu Beach Resort
luas
De Rhu Beach Resort
kawasan riadah dalam De Rhu yang luas
cuti sekolah bulan 3 tak lama dah...rasanya dah boleh masuk list De Rhu Resort untuk destinasi percutian.lagipun tahun ni merupakan tahun melawat pahang 2017...bole ler kiranya berjalan-jalan di sekitar Pahang.

sekarang  ada promosi untuk mereka yang ingin buat reunion..ada pekej istimewa dengan hanya RM300 satu keluarga...macam-macam kot boleh buat dengan harga tue...dapat guna semua fasilities yang ada...memang berbaloi aku cakap...dah boring lepak dalam hotel boleh amik angin kat pantai pulak..kat sini meriah jugak aktiviti pantai...memang happening dekat kawasan De Rhu Beach Resort Kuantan ni.

maaf kekurangan pada kualiti gambar...memang menunggu masa sahaja kemera smartphone ni ditukar ganti yang baru...
untuk lebih gambar yang cantik dan harga yang menarik boleh rujuk laman berikut..
web : http://derhu.com.my/
facebook : https://www.facebook.com/derhubeachresort/

semoga bermanfaat.

7 Feb 2017

Delivery Bunga Valentines Day Dengan Flower Chimp

kadang-kadang terpikir jugak nak buat surprise delivery dengan menghantar sejambak bunga untuk someone...sesibuk mana pun di pejabat kita still boleh buat orang tersayang happy bila dia dapat something surprise...duduk berjauhan pun tak ada masalah...order je via media sosial , nanti sampai ler kat buah hati...macam servis yang dibuat di Flower Chimp ni...menyediakan servis delivery bunga di sekitar KL dan Malaysia.
flower chimp
Flower Chimp
kalau tengok pada packaging dan bunga yang digubah dekat Flower Chimp ni memang aku suka...nampak esklusif dan nampak lebih branding...bunga yang digubah pulak bukan bunga kertas yer...semuanya fresh...segar bugar dengan warna dan bau...

flower chimp
gubahan bunga kekwa
delivery bunga
cantik dan nampak esklusif
sekarang ada promosi sempena Valentine Day di Flower Chimp...14febuary jatuh pada hari bekerja...rasanya tiada alasan lagi untuk korang yang nak hargai pasangan masing-masing dengan menghantar sejambak bunga walaupun sibuk dengan kerja di pejabat.

buka je laman web flower chimp...pilih bunga yang mana menjadi pilihan hati...seriously korang akan rambang mata tengok gubahan bunga yang disediakan Flower Chimp...
flower chimp
promosi sempena Valentine Day
delivery bunga
Yvate

delivery bunga flower chimp
Sweet Vibes

flower chimp
moonlight

flower chimp
just for you
dah jumpa bunga yang berkenan , boleh pilih nak tambah coklat ataupun kalau ada something nak wish boleh request kad...kemudian bayar secara online dan delivery akan dibuat pada hari yang sama kalau buat order sebelum jam 12 tengahari.

selain hari valentine day , flower chimp turut menerima tempahan untuk hari ulangtahun , hari perpisahan , juga disediakan untuk hamper dan hadiah untuk majlis tertentu...nampak kelainan sikit kalau bagi gift bunga ni.

lebih lanjut lebih koleksi delivery bunga layari web berikut.
web : www.flowerchimp.com/ValentinesDay/
facebook : facebook/flowerchimp
instagram : instagram/flowerchimp/

semoga bermanfaat.

1 Feb 2017

Hidangan Teragung Tahun Baru Cina 2017

mesti ada yang perasan kan kalau bukak youtube sepanjang minggu lepas ada iklan TNB yang kacau...hahahah...ada yang skip ker kalau keluar iklan TNB Chinese New Year 2017 ni...kalau korang skip memang korang tak perihatin ler...rugi ler kalau skip...dia punya jalan cerita dan effect cgi tu dah macam filem Stephen Chow...masih belum terlambat nak tonton...
Cooking Hustle - TNB Chinese New year 2017 - Youtube

kalau tengok bahagian komen tu memang ramai yang bagi kredit kat iklan raya cina TNB kali ni...mesej yang disampaikan agak menarik..tiada langsung kali ni iklan raya berkenaan elektrik mahupun apa-apa berkenaan kerja TNB...sebaliknya mengenai ikatan sesebuah keluarga yang bagi aku memang realiti dalam kehidupan kita...kalau hari raya jer bermacam hidangan disediakan , bermacam rasa , bermacam rupa sama seperti sikap ahli keluarga yang pulang ke kampung untuk beraya...mesti akan ada perbezaaan pendapat dan sikap...rambut sama hitam , hati lain-lain...tapi dalam perbezaaan pendapat bila kita bersatu dan sepakat , semuanya akan menjadi lebih manis dan mana tahu akan tercipta sahu hidangan "Table Of Harmony" yang cuba disampaikan oleh TNB kali nie

kehadiran ahli keluarga untuk tradisi makan besar menjelang perayaan Tahun Baru Cina adalah lebih penting dari menu yang terhidang di atas meja...waktu perayaan sebegini lah kita dapat mengenepikan segala perbezaan pendapat dan merapatkan semula ikatan persaudaraan...bersatu kita teguh , bercerai kita roboh...tidak perlu bergaduh tentang perbezaan pendapat sebaliknya kita kongsi bersama...

mari uji sejauh mana korang punya sikap bila ahli keluarga berkumpul bersama..game ini dipanggil Mystery Dish..game ini pun dari TNB jugak.

buka lama web https://betterbrighter.my/tableofharmony
1 ) klik Unveil Mistery Dish
iklan raya cina tnb 2017
klik unveil mystery dish

2 ) klik " Discover What Mystery Dish You Are & Join The Table.,kat sini akan link dengan akaun FB personal korang...jangan risau..ianya tak collect apa2 data peribadi.
iklan raya cina tnb 2017
klik discover & join the table

3 ) lepas tu akan keluar pilihan Mistery Dish yang mana korang akan pilih jawapan berdasarkan perangai korang sendiri.
iklan raya cina tnb 2017
pilih mystery dish

4 ) jawapan korang pilih tadi akan keluar satu menu special yang sesuai untuk korang..klik Unveil Your Dish

iklan raya cina tnb 2017
klik unveil your dish

5 ) dan kat sinilah nak tahu sejauh mana korang punya sikap dan tanggungjawab sebenar..klik  Share Result dan kongsi bersama mystery dish korang di facebook.
iklan raya cina tnb 2017
aku dapat ni.
iklan raya cina tnb 2017
klik share result dan akan dikongsi ke FB
aku dapat dish "Diced Chicken Of The Nine Towers"..macam gempak jer bunyi kan..disebalik dish ni teserlah aku punya sikap yang kool dan tenang untuk apa jenis situasi yang aku hadap...aku juga seorang multitasking dalam buat kerja....phew...patut ler dipanggil permainan Mystery Dish...memang betul apa yang keluar tue..seram pulak game ni bila betul...hahahaha.

korang punya macam mana...berani tak unveil sikap korang dengan game ni..meh join...semuanya dari program TNB untuk perayaan Tahun Cina 2017...nampaknya TNB kali ni betul-betul meraikan perayaan tahun baru cina kali nie.
tahniah TNB

maklumat lanjut layari 

semoga bermanfaat.

23 Jan 2017

Why It’s Time to Invest Property in Malaysia



 Although the country of Malaysia is rich in history and culture, that doesn’t mean it was always a prime destination for real estate ventures. However, whether you’re a lifelong resident or an expat looking for a new retreat, now is the time to purchase Malaysian real estate given the exciting developments in the national economy and burgeoning industries such as tourism and individuals seeking medical services. While real estate sectors in other countries have shown decline, the market in Malaysia has continued to look promising. However, one of the most important factors you need to consider is where to buy. Here are a few pointers about not only why it’s time to buy real estate, but also, how to conduct an effective, fruitful search.
property guru
invest property in Malaysia


  1. Prices Are Rising
You don’t need a financial advisor to tell you when prices are rising, time is of the essence, and that’s the case when it comes to Malaysian real estate. For example, according to Property Guru, price trend of house for sale in Kuala Lumpur has been steadily increasing over the decade. This is a perfect example of a township that offers attractive packages for would-be homeowners. Most premier, new real estate in Malaysia, as is the case with other countries with burgeoning real estate markets such as India and Singapore, is being erected in townships. One reason that these locales are so popular is because the actual units themselves not only boast state of the art decor and design, but are also situated in carefully kept grounds with convenient services such as on-site hospitals, schools, and shopping.
Although many residents prefer to still be nearby to large metropolitan centers, living in a township provides the best of both worlds. This is one of the top reasons that the prices of new real estate are rising steadily. The best properties in preferred townships are being bought up at a fast pace.

  1. A Diversifying Economy
One of the most important ways to gauge how reliable and long-term an investment in real estate will be is to assess what’s happening with a country’s economy. Malaysia is looking at a healthier GDP growth and this accounts to a stable economy. This makes it a particularly attractive destination for prospective overseas investors as well as local investors. Taking out a mortgage to pay for your home over a period of years for a nice home is a more attractive prospect where there’s financial security. Therefore, if you’re considering purchasing property, the time is ideal. Unlike many world economies that have seen the housing market collapse or major inflations, real estate in Malaysia has continued to be a growing sector.

There are also a number of ways and reasons to purchase property in the first place. If you are looking for homeownership, there are lots of options out there, though there may not be for long. If you’re an expat or a foreigner, and looking to generate income with tenants, there are other things to consider, but purchase price is on the list of upsides. Having tenants can be a tricky business, but if you’re worried about whether a purchase will be a fruitful investment, that shouldn’t be as much of an issue.

  1. Amenities Galore
The expression “getting the most for your money” is more applicable today than ever. You should expect most of the townships you look at to have impeccable landscaping, a must have for any prospective homeowner in Malaysia today. Standards you can expect are open spaces to jog and enjoy nature, full-time security, fitness centers for township residents including pools and gyms, and even common social spaces. If there aren’t shopping centers on-site, then usually they’re very nearby. These townships are designed with convenience in mind. Not only that, but you should also consider carefully the access the location provides to transportation. If you commute to work via car and you require easy access to a highway, for example, you’ll need to ensure that the township you’re looking at is in proximity to major roadways. The same goes for public transportation.

If you’re an investor, the same standards apply. No tenants are going to want to pay for a rental unit that they can’t commute from. Although the real estate sector in Malaysia is prime right now, that doesn’t mean you can afford to forsake basic common sense.

If you’re still debating whether to go ahead with a real estate investment in Malaysia, now’s the time to strike. Whether you want to rent out a property or live there yourself, there are lots of reasons to move forward. As years progress, you’ll undoubtedly see prices continue to rise. There are many reasonably priced homes that are also in premier townships, but they won’t last long as the country’s real estate continues to become an increasingly popular investment for both expats and Malay citizens alike.

15 Jan 2017

Beli Kereta Secara Online Dan Dapat Ang Pow Hanya Di Tookar.my

beli kereta secara online?...hehehe..aku ingatkan ini main-main...tak sangka pulak kereta pun dah boleh beli online..kalau tak percaya boleh tengok kat Tookar.my...ramai jugak yang dah beli kereta online kat sini rupanya...trusted servis dan trusted site...
kereta online
ingat kereta baru ingat #Tookar | sumber : NST
Tookar adalah platform untuk pembelian kereta secara online...mensasarkan pengguna untuk memudahkan pembelian kereta secara digital yang mana akan menjimatkan kos dan masa...masuk laman web tookar.my - pilih kereta - pilih warna - pilih promosi yang ada - bayar pendahuluan booking - tunggu kat rumah dan dealer akan contact dan hantar kereta di pintu rumah...semuanya di hujung jari...senang kan.

dan lagi best sekarang diorang tengah buat promosi sempena perayaan Tahun Baru Cina yang akan datang nanti...pelanggan yang beli kereta baru secara online kat sini berpeluang jugak dapat ang pow dari pihak #Tookar..rezeki berganda tu...dapat kereta baru siap dapat ang pow lagi...salah satu ang pow yang ada ialah penjimatan sebanyak RM1000...

kongsikan sikit antara koleksi kereta dengan harga promosi yang ada di Tookar.my
beli kereta online
MyVi 

beli kereta online
proton saga
beli kereta online
honda city

beli kereta online
honda civi 2016
beli kereta online
honda vios

boleh tahan jugak harga kereta yang ada...untuk lebih info dan juga promosi boleh terus ke laman web www.tookar.my atau kunjungi laman sosial facebook mereka www.facebook.com/tookarMY

bagi mereka yang berminat jangan lupa promosi ini akan berakhir pada 31 Januari dan gunakan kod SL1E8PC2 untuk dapatkan ang pow terpilih.
tookar
promosi peluang untuk dapatkan ang pow sempena CNY

jom singgah tookar.my dan booking kereta baru anda secara online..
register , pilih dan tunggu kereta sampai dirumah.

semoga bermanfaat.