Showing posts with label automotif. Show all posts
Showing posts with label automotif. Show all posts

20 May 2017

Perang Harga Sportbike Modenas Pulsar

3 model motor terbaru Modenas dah official launch semalam...macam tak percaya pulak modenas berani keluarkan tiga model sekaligus dengan model Pulsar RS200 , Pulsar NS200 dab V15...ketiga-tiga dalam kategori sportbike...bukan model kapcai yang banyak Modenas keluarkan sebelum ni.
modenas pulsar
model terbaru motor modenas 2017
yang paling menarik sekali ketiga-tiga model ni ialah harga dia yang dikatakan agak murah...untuk model Modenas V15 dengan 150cc harga bermula RM5,988...kalau tengok model ni lebih kepada retro design...nampak klasik..
modenas v15
Modenas V15
modenas v15
retro style


model Pulsar NS200 dan Pulsar RS200 antara yang menjadi tarikan semalam..kedua-dua model datang dengan 200cc.....yang membezakan hanyalah Model Pulsar RS200 model fairing dan Pulsar NS200 model naked handle..

untuk Pulsar NS200 harga RM 9,223..pilihan warna rasanya setakat ni hanya warna hitam je...tangki minyak 12liter dan berat 155kg...sesuai digunakan dalam tunggangan harian.
modenas pulsar NS200
Modenas NS200
modenas pulsar ns200
nampak garang

model Pulsar RS200 pulak model seakan-akan superbike...model fairing ni ramai jugak yang berkenan semalam..harga RM11,342...harga tinggi sikit berbanding model NS200 sebab model ni tangki minyak besar dengan 13 liter dan berat 164kg...sesuai untuk tunggangan jarak jauh.
modenas pulsar RS200
Modenas RS200
modenas pulsar RS200
sportbike modenas

mana satu pilihan korang kalau diberi peluang...aku secara peribadi minat model Pulsar NS200 yang naked handle tu...nampak garang dan harga memang tak masuk akal...kalau rasa nak bajet bawak superbike boleh ler angkat satu.

aku nak beli?
rasanya belum lagi kot..tengok memang murah..tapi hild dulu ler..terlalu awal untuk menilai..stakat ni kawasaki Z250 masih jadi faveret .

sumber info : motomalaya.net / paultan.org / Facebook Modenas