Header AD

kedaipheromone

10 Hari Terakhir Puasa 2017

macam tak percaya pulak aku dah sampai penghujung puasa kita tahun nie...itu pun nasib baik ada orang share perihal jadual 10 malam Lailatul Qadar...kalau tak nampak posting ni memang aku tak tahu...

10 malam terakhir puasa 2017
10 malam terakhir ramadhan 2017
dah sampai penghujung ni cuba ler semak balik apa aktiviti kita sepanjang bulan barakah nie..ada beza ker tak dengan bulan-bulan sebelum nie...kalau ada Alhamdulillah...kalau tak ada memang rugi ler kita..

aku Alhamdulillah ada nampak ler sikit kerajinan bulan ni..sebab bagi aku bulan ni je yang mampu aku pergi surau waktu subuh dan Zuhur untuk solat berjemaah..dan kalau weekend tu mampu ler jugak tambah waktu asar berjemaah di Surau Al-Makmur Indera Mahkota 2...

subuh tu tipu sangat ler kalau aku cakap setiap hari berjemaah...hehehe..tapi its better dari bulan biasa yang langsung aku tak pergi...kantoi lagi ada ler...kalu habis awal sahur memang sempat ler aku ke surau...dia punya feel berjemaah subuh kat surau memang lain...sunyi jer..mengantuk tu memang tak ada ler kalau dah masuk surau...kalau tak percaya boleh try..ada masa lagi ni nk test subuh berjemaah...waktu lunch time office pulak aku akan lepak kat surau...kalau rasa rajin aku akan ke masjid Sultan Ahmad Shah...nak makan tak boleh kan...so takkan nak lepak tidur pulak...rugi wei...nak harap berjemaah waktu zuhur bulan lain memang susah dah...time tu ingat nak makan nasi jer...heheheh..

sahabat yang lain macam mana....ada tak sama rutin dengan aku...belum terlambat lagi nak try buat..dan yang paling penting malam ni dah start malam Lailatul Qadar...jom ler kita sama-sama terawih di malam 10 terakhir...tak lama pun tu...jangan berkita sangat 10 hari tu.
10 Hari Terakhir Puasa 2017 10 Hari Terakhir Puasa 2017 Reviewed by Shark Kay on Tuesday, June 13, 2017 Rating: 5

3 comments

  1. kerja .. hmmm nk tknk kena tarawih sendiri kt rumah

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah shark.. sejuk hati baca cite shark.. eh.
    hehe..

    ReplyDelete
  3. Tak percaya gak lagi 10 hari huwaaa nape mcm sekejap sgt tahun ni sobsss

    ReplyDelete