Header AD

kedaipheromone

Sorry Negeri Sembilan

Separuh Akhir Piala FA | tamat 90 minit pusingan pertama separuh akhir Piala FA 2017...Alhamdulillah tiada provokasi dan permainan keras malam tadi...game bersekudahan dengan keputusan pahang 1 - 0 Negeri Sembilan.
separuh akhir piala fa 2017
kesebelasan Pahang malam tadi
nampak gayanya rekod tanpa kalah team nogori sebelum ni lebur di Stadium Darul Makmur...sayang sungguh...tapi masih boleh berbangga dengan rekod tanpa kalah di saingan Liga Perdana...kalau nak ikutkan game malam tadi pun hampir-hampir jugak team nogori ni nak kekalkan momentum tanpa kalah...tapi 10 minit terakhir tu boleh pulak terkena kaki permain pertahanan mereka  dan berikan Pahang gol...kiranya macam gol sendiri ler malam tadi.
separuh akhir piala fa 2017
aksi di Stadium Darul Makmur

separuh akhir piala fa 2017
aksi di Stadium Darul Makmur
pasukan Pahang pula macam kurang finishing di bahagian serangan...dah 2 game rasanya permainan agak bosan di Stadium Darul Makmur...game sebelum ni pun hanya mampu seri dengan Felda dalam saingan liga super..harapnya ada perubahan bila bermain di pusingan kedua separuh akhir Piala FA 2017 kat Paroi.
separuh akhir piala fa 2017
aksi di Stadium Darul Makmur

separuh akhir piala fa 2017
aksi di Stadium Darul Makmur
13 May kedua-dua pasukan akan bertembung sekali lagi...kali ni negeri sembilan pulak yang akan jadi tuan rumah...kelebihan untuk team nogori walaupun Pahang menang 1-0...main kat home memang lain feel dia.

satu lagi perlawanan kedah berjaya tewaskan Terengganu dengan keputusan 1-0...nampak macam menarik saingan separuh akhir Piala FA 2017 ni...keempat-empat pasukan masih lagi berpeluang ke Final Piala FA 2017...

siapa yang layak korang rasa..
aku memilih Pahang vs Kedah untuk Final Piala FA 2017.
hogoh pahang hogoh.
sumber gambar : FB Pahang FA

Sorry Negeri Sembilan Sorry Negeri Sembilan Reviewed by Shark Kay on Monday, May 01, 2017 Rating: 5

1 comment