kedaipheromone
Logo KBBA

7 Mar 2017

Video Elsa Dan Spiderman Di Youtube

walaupun cerita dah agak basi tapi aku tetap nak up jugak sebab dah terjadi depan mata aku semalam...lagipun aku tak ada anak dan anak buah aku sorang tu , Aleesya Nurani tu pun bukan jenis pandai layan Youtube...aku buat endah tak endah je lar...tapi semalam terserempak dengan sorang kanak-kanak perempuan layan video Elsa dengan Spiderman.
elsa dan spiderman
elsa dan spiderman
pada mulanya aku ingatkan itu game...tengok graphic macam game biasa untuk kanak-kanak...tapi sampai satu scene tiba-tiba je elsa tu bukak baju dan muncul spiderman..terus bulat mata aku duk tengok...terus teringat kes yang orang cakap video elsa mengandung tu...demmit...berlaku depan mata aku sendiri pulak...

waktu tu dia duduk dengan adik beradik dia...aku duk cari gak mak ayah dia...tak ada pulak dekat meja tu..
mungkin tengah beratur beli makanan macam aku sebab time tu memang ramai orang beratur...diorang duduk situ nak booking tempat...aku nak tegur serba salah pulak dengan budak-budak ni..takut jadi kes lain...

rasa bersalah sungguh sebab biarkan dia tengok video tu...balik tu aku cari dalam Youtube memang betul ler ini video yang trending orang cakap tu...nampaknya masih ramai lagi ni parent yang tak tahu...kalau ramai yang alert tak adalah jadi depan mata aku.
elsa youtube
video seksi elsa
harap-harap lepas ni lebih ramai le ibubapa yang alert video elsa dengan spiderman ni..dan lagi satu tolong jangan log in Youtube menggunakan apa-apa akaun...setahu aku kalau kita log in pakai akaun , video yang kita tengok tu akan muncul di interface depan Youtube...sebab tu budak-budak ni mudah sangat klik video macam ni.

untuk elak ianya berulang korang boleh buat secara mudah untuk clear memory Youtube...pergi setting - application - youtube - klik clear chace - klik clear data...insyaallah video yang dah ditonton sebelum ni akan hilang dari interface depan...tapi diorang masih boleh akses kalau diorang pandai guna button search dan pandai mengeja...yang ini ibubapa kena ler amik perhatian dan kena lebih alert bila anak-anak bukak youtube...dah jadi video seksual ni...bahaya wooo...harap boleh alert ye.
elsa dan spiderman
clear cache dan data
semoga bermanfaat.

2 comments:

  1. Huhu..takutnya la..sebab tu rasa takut sangat nak biar anak main hp atu ipad tanpa pengawasan. Takut tekan benda pelik2. memang perlukan pemantauan 100% daripada ibu bapa.

    ReplyDelete
  2. bahaya youtube sekarang taw.. memang selalu kena pantau anak..

    ReplyDelete