20 Mar 2017

Pakai Digi Prepaid Live Pulak

lebih kurang seminggu dah aku pakai Digi Prepaid Live ni...katanya special edition punya...Edisi Pantai Timur khusus untuk pengguna Pantai Timus katanya...aku pun tak tahu tang mana  yang special...tengok dekat web sama je promosi yang biasa.
digi prepaid live
Digi Prepaid Live 
aku bertukar ke Digi sebab promosi data mingguan mereka...kalau nak dibandingkan dengan telco yang lain , Digi murah sikit...speed pun setakat minggu ni aku puas hati...berdesup...sesikit beruntung ler sebab kawasan rumah aku dengan dengan bandar kuantan...jadi kalau pakai line apa pun tetap laju.

aku berminat dengan data mingguan Digi Prepaid Live ni...2GB data untuk seminggu hanya RM9...paling murah setakat ni untuk pekej mingguan...lepas tu kalau download pulak aplikasi MyDigi akan dapat percuma 1GB sebulan selama 3 bulan...not bad jugak promosi diorang ni...call dan sms memang aku tak pandang pun...sebabnya aku dah ada nombor tetap untuk urusan call dan sms...yang ni aku beli hanya untuk internet.
digi prepaid live
4G Plus Digi
selain data , ada jugak reward untuk pengguna Digi Prepaid Live ni...diskaun dan voucher 10% hingga 20% untuk shopping online macam Zalora , Agoda , Lazada , GSC dan selebihnya boleh korang tengok kat laman web Digi/reward.com.

aku pun tak ingat dah kali ke berapa aku tukar plan prepaid ni..ada yang murah aku tukar...tak kisahler terlco apa...setakat ni area bandar Kuantan semua ok...yang penting murah data internet...sekarang ni nak call pun pakai aplikasi whatsapp je.

apa pilihan data internet terbaik korang ye.
share sikit.

semoga bermanfaat.

6 comments:

  1. Pernah dulu pakai digi ..disebabkan line kat kawasan umah CCL tak mampu nak tarik perhatian digi ..so sekarang ccl pkai celcom

    ReplyDelete
  2. Tapi digi live ni boleh tahan jugak harga sim dia.

    ReplyDelete
  3. Bab shopping online tu yg aku nak. Haha

    ReplyDelete
  4. Tengah merancang nak tukar tapi belum tahu lagi mana satu nak guna.

    ReplyDelete
  5. Telco pilihan skg guna Celcom untuk Internet 40gb 100++ T__T

    ReplyDelete
  6. 2GB data untuk seminggu hanya RM9? Murah sangat tu.. Bagus juga kalau balik2 ada promsi dan persaingan dari telco lain kan.. makin lama makin murah..

    ReplyDelete