Header AD

kedaipheromone

64GB Yang Dulu Dan Sekarang

makin lama makin mengecil...makin mengecil makin besar size dia...kalau dulu-dulu nak dapat pendrive besar 1GB bukan main mahal lagi...sekarang 64GB dah boleh dapat bawah RM100...size pulak bukan main kecik lagi...dan semalam aku beli USB Dual Drive size 64GB...kecik bebenor.
sandisk usb dual drive
USB Dual Drive OTG
orang kata sekarang dah ada usb pendrive yang boleh cucuk kat laptop dan jugak boleh cucuk kat smartphone dalam satu masa...maknanya dah perlu lagi kabel-kabel yang berserabut nak pindah data.

macam-macam nama ada...USB Dual , USB Dual drive , USB dual port , USB OTG...tak kisah ler nak panggil apa...yang penting dia ada satu port usb komputer dan satu port usb smartphone...yang aku beli ni model Sandisk Ultra Dual USB OTG Drive 64GB..tengok kat Lazada boleh dapat dalam RM84.
usb otg
cucuk kat laptop

usb dual drive
boleh cucuk kat smartphone
senang kerja lepas ni nak transfer data...tak payah susah-susah nak bawak kabel , nak pinjam kabel...cucuk je kat laptop pastu cucuk je kat smartphone.

tapi satu jer aku tak berkenan pasal USB OTG ni...size dia yang kecik...ini kalau hilang boleh menangis ni...64GB bukannya kecik...dibuatnya semua data kerja dan personal ada dalam tu lesap memang boleh jadi gila..dan satu lagi bila kecik-kecik ni risau jugak kalau mudah rosak...ada pro ada contra bila guna USB Dual Drive ni...kena pandai simpan dan asingkan.

dah beli besar-besar 64GB lepas tu tak tau nak letak apa dalam tu.jenggg sungguh rasa.
64GB Yang Dulu Dan Sekarang 64GB Yang Dulu Dan Sekarang Reviewed by Shark Kay on Thursday, March 09, 2017 Rating: 5

4 comments

  1. mcm2 jenis pendrive dahs ekarang kan

    ReplyDelete
  2. Maju betul sekarang ni kan.. Mungkin nanti 1 terabyte saiz simcard je. Dengar2 sekarang ni pun dah ada contact lens yang boleh rakam video..

    Hebat.

    ReplyDelete
  3. akak beli gak.. yg kecik sikit 32GB je..

    ReplyDelete
  4. Teringat zaman belajar tahun 2004. 256mb rm100 woo

    ReplyDelete