Header AD

kedaipheromone

2 Hari 1 Malam Di De Rhu Beach Resort Kuantan

dapat jugak aku merasa suasana 2 hari 1 malam di De Rhu Beach Resort Kuantan..selama ni asyik tengok member-member jer yang bermalam disini..aku nak bermalam bukan tak boleh..tapi rasa janggal pulak bila nak tido di hotel yang berdekatan dengan rumah..kira-kira 30 minit je De Rhu dari rumah aku...dekat kan.
De Rhu Beach Resort Kuantan
De Rhu Beach Resor Kuantan
tak susah pun nak cari De Rhu Beach Resort ni...kalau search dalam waze mahupun google map comfirm jumpa...kalau dari bandar kuantan tu kira-kira dalam 20-30 minit je jarak dia dengan jalan menghala ke balok..senang sangat jumpa.

cantik dan mewah bila masuk bangunan De Rhu Resort  ni ...masuk je pintu utama korang akan tengok lobi dia yang agak luas dan terbuka..cantik.
De Rhu Beach Resort Kuantan
lobi
De Rhu Beach Resort Kuantan
reception
bilik pulak memang cukup selesa bagi aku..aku dapat bilik Superior dengan katil King Size...bilik luas dan bersih...utilities dalam bilik cukup complete...rasanya semua ada..peti ais , sejadah , iron dan keetle eletrik..bilik mandi macam biasa ada shower...TV pula kalau tak silap ada 12 siaran...kalau rasa malas keluar bilik pun lepak jelar dalam bilik..selesa pun selesa...
De Rhu Beach Resort Kuantan
bilik superior
De Rhu Beach Resort Kuantan
tersusun dekorasi dalam bilik
De Rhu Beach Resort Kuantan
besar almari dia
De Rhu Beach Resort Kuantan
utilities lengkap
De Rhu Beach Resort Kuantan
bersih
De Rhu Beach Resot Kuantan ni menghadap ke pantai...memang dekat je dengan pantai...kena dengan cuaca yang cerah untung -untung dapat tgk sunset mahupun sunrise yang cantik dari bilik je...yang tu kena request ler nak bilik menghadap pantai...aku sempat jugak dibawa melawat ke bilik yang special..antaranya De Rhu Suite...sesuai untuk pasangan honeymoon dan jugak ada keluarga yang besar...ada 2 bahagian dalam suite nie...satu ruang tamu dan satu bilik...view pulak menghadap ke kolam dan pantai...cantik wooo.
De Rhu Beach Resort Kuantan
mewah dan romantik
De Rhu Beach Resort Kuantan
honeymoon
De Rhu Beach Resort Kuantan
bilik air luas
De Rhu Beach Resort Kuantan
view dari balkoni

selain daripada bilik yang selesa dan cantik...facilities dalam De Rhu Beach Resort ni memang complete...kat sini ada saja lebih kurang 10 dewan yang boleh disewa walaupun tak menginap disini...ada bilik karaoke...bilik meeting ...ada gym...surau yang besar di luar bangunan..dan juga padang yang luas..nak naik ATV pun ada disediakan.

dengan facilities yang banyak tu cakap jer nak buat majlis apa...semua boleh..daripada gathering sampai ke perkahwinan...cukup sesuai ..cukup complete...aku kat sini pun atas aktiviti gathering bersama rakan blogger untuk Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari...meriah.
De Rhu Beach Resort
salah satu dewan yang ada
De Rhu Beach Resort
cafeteria lepak tengok bola
De Rhu Beach Resort
dewan untuk seminar
De Rhu Beach Resort
bilik karaoke
De Rhu Beach Resort
gym
De Rhu Beach Resort
surau
De Rhu Beach Resort
ATV
De Rhu Beach Resort
padang untuk sukan
yang special kat De Rhu ni korang kena mandi kolam dia...ada 3 kolam kat sini mengikut kedalaman...ada 3 kaki , 5 kaki dan paling dalam 9 kaki...keluasan kawasan kolam rasanya memang paling besar pernah aku tengok antara resort dan hotel yang aku pergi...kalau ada anak yang takut main air tu boleh bawak pergi kat taman permainan sebelah kolam tu...kolam ni juga dibuka untuk orang awam pada hari biasa..tapi ditutup pada hari weekend dan hanya dibuka pada pelanggan yang menginap di De Rhu sahaja.
De Rhu Beach Resort
kolam De Rhu
De Rhu Beach Resort
luas
De Rhu Beach Resort
kawasan riadah dalam De Rhu yang luas
cuti sekolah bulan 3 tak lama dah...rasanya dah boleh masuk list De Rhu Resort untuk destinasi percutian.lagipun tahun ni merupakan tahun melawat pahang 2017...bole ler kiranya berjalan-jalan di sekitar Pahang.

sekarang  ada promosi untuk mereka yang ingin buat reunion..ada pekej istimewa dengan hanya RM300 satu keluarga...macam-macam kot boleh buat dengan harga tue...dapat guna semua fasilities yang ada...memang berbaloi aku cakap...dah boring lepak dalam hotel boleh amik angin kat pantai pulak..kat sini meriah jugak aktiviti pantai...memang happening dekat kawasan De Rhu Beach Resort Kuantan ni.

maaf kekurangan pada kualiti gambar...memang menunggu masa sahaja kemera smartphone ni ditukar ganti yang baru...
untuk lebih gambar yang cantik dan harga yang menarik boleh rujuk laman berikut..
web : http://derhu.com.my/
facebook : https://www.facebook.com/derhubeachresort/

semoga bermanfaat.

2 Hari 1 Malam Di De Rhu Beach Resort Kuantan 2 Hari 1 Malam Di De Rhu Beach Resort Kuantan Reviewed by Shark Kay on Friday, February 17, 2017 Rating: 5

5 comments

  1. tak leh move on lagi... nak pi lagi lps ni

    ReplyDelete
  2. Paling puashati mandi kolam dia, luas sangat! Pastu makanan pun sedap²

    ReplyDelete
  3. Paling puashati mandi kolam dia, luas sangat! Pastu makanan pun sedap²

    ReplyDelete
  4. PC pernah pergi juga..yup..memang best..main bola tampar tepi pantai..

    ReplyDelete
  5. Memang wajib ke mandi kolam tu? Haha.

    Kuantan jauh la dari sini. Rasanya, memang tak merasalah nak jenguk sana.

    Berapa ya satu malam harga bilik tu? Mesti meletup-letup punya harga, kan?

    Cantik sangat suasana kat situ. Untung la siapa yang dapat merasa.

    ReplyDelete