Header AD

kedaipheromone

Smatphone Paling Lama Aku Miliki

berapa banyak dah korang tukar telefon,
kalau yang jenis follow dengan teknologi semestinya setiap tahun bertukar,
pantang ada yang baru nak tukar,
biasanya setiap orang akan bertukar smarphone dalam 2-3 tahun sekali.
samsung keystone
sudah berjasa beberapa tahun phone nie
dalam sejarah,
Samsung keystone ni paling lama aku pakai.
nombor yang ada dalam phone ni nombor utama aku,
nombor yang dipakai waktu mula-mula aku berjinak dengan phone,
simkad nombor ni pun masih lagi besar tak macam simkad yang ada sekarang,
segala urusan panggilan aku pakai telefon ni,

Lenovo A7000 adalah phone kedua aku,
baru je pakai dalam beberapa bulan lepas Asus Zenfone 2 jatuh berderai,
nak repair memang takdek mood dah,
harga repair tu orang kata boleh dapat yang baru,
untuk Lenovo A7000 ni aku pakai simkad lain,
yang ini khusus untuk internet sahaja.
buat masa sekarang aku pakai sim card Hotlink 4G yang baru,
memang best sebab dapat percuma 2G setiap sabtu dah Ahad.
samsung keystone
saiz kecik
samsung keystone
ringan
ada dua function yang aku suka pasal phone nie,
satunya bateri tahan lama.
samartphone punya bateri pun tak boleh challenge,
hahaha.
setakat ni seminggu sekali je aku caj,

satu lagi ciri istimewa samsung keystone ni boleh buat lampu suluh,
dia punya kecerahan bagi aku memang sempurna,
dah tak perlu lagi lampu suluh yang dulu kita pakai,
saiz pun kecik jer,
smartphone pun ada jugak function nie,
tapi sanggup ker korang berkorban bateri?
heheheh.

kenapa aku pakai dua phone?
salah satunya aku taknak bergantung sangat pada satu phone,
taknak bergantung pada smartphone,
nama je smartphone tapi kalau dia buat hal memang huru-hara jadinya.
at least kalau ada dua boleh le buat backup
lagi satu aku tak larat nak caj smartphone nie,
buatnya tengah caj tiba-tiba ada panggilan,
serabut wei sambil caj sambil buat panggilan.
silap-silap boleh meletup.

samsung keystone ni saiz dia kecik,
jadi takdek masalah untuk aku bawa dua phone dalam satu masa,
bukan berat  mana pun,
biasanya aku letak samsung keystone ni dalam poket,
dan smartphone dalam clutch bag,

bagi aku samsung keytone ni adalah smartphone,
paling lama bertahan dan function yang ada memang terbaik.
siapa lagi yang pakai samsung keystone ni?
Smatphone Paling Lama Aku Miliki Smatphone Paling Lama Aku Miliki Reviewed by Shark Kay on Monday, September 05, 2016 Rating: 5

7 comments

  1. abam baru beli hp samsung keystone ni dari lazada!

    ReplyDelete
  2. Hih...,nie hp ibu cik akak..hihi

    ReplyDelete
  3. ada nokia ala2 3310 je hehheh tuk panggilan dan sms,sebab pakai bateri tak yah caj 2 hari hehehe,smart phone asus hanya tuk online sahaja hehehe...

    ReplyDelete
  4. mun pon ade satu..tp nokia warna purple lagi

    ReplyDelete
  5. yang dalam gambar tu aku ada lagi sampai sekarang..ada 3-4 biji aku beli aritu sebab nak buat multiple akaun Ebay.aahha..sekarang dah stop Ebay..guna gitu-gitu je untuk emergency

    ReplyDelete
  6. pernah beli samsung ni. entah mana letak pun tak tahu. memang berguna telefon "chap ayam" macam ni. sebab masalah bateri smartphone yang tak berapa pintar..

    ReplyDelete