kedaipheromone
Logo KBBA

4 Aug 2015

Semak Mudah Baki Kredit Dan Kuota Internet

dulu-dulu punya style kalau nak semak baki kredit kena ada imei kod,
imei kod pula berbeza-beza mengikut telco masing-masing,
kalau pakai lebih 2 nombor memang susah nak ingat imei kod,
kadang -kadang selalu jugak tersilap.
shark pakai Digi,
untuk semak baki dan kuota internet Digi kena pakai kod *128#
kalau untuk maxis/hotlink kena pakai kod *100#

zaman makin canggih,
zaman makin mudah,
sekarang dah tak perlu dah kod imei nak semak baki kredit,
dah tak perlu tekan * atau # untuk semak baki kuota internet,
semuanya sekarang dah boleh pakai aplikasi,
semua telco dah ada aplikasi masing-masing,
macam shark pakai Aplikasi My Digi.
aplikasi my digi
aplikasi My Digi
dengan Aplikasi My Digi shark boleh tahu berapa nilai baki yang ada,
bila baki kredit akan tamat,
berapa bonus free yang tinggal.
semuanya boleh dapat dalam satu aplikasi,
dah tak main dah tekan * dan #
aplikasi my digi
beli pakej internet
nak beli pakej internet pun dah tak perlu susah-susah pakai imei kod,
semua ada dalam satu aplikasi,
pilih dan tekan sahaja,
senang.

semua telco dah ada aplikasi masing-masing.
semuanya boleh download secara percuma di Play Store Google,
untuk Hotlink User boleh download Aplikasi Hotlink Red.
korang akan dapat 1GB Internet Percuma kalau pertama kali menggunakan Hotlink Red.
kalau tak caya boleh cuba.
pakai smartphone cangih mangih tapi masih tekan imei kod,
tak up to date ler.

semoga bermanfaat.

6 comments:

  1. abam guna hp rega rm100 je jadi masih kena tekan kod IMEI...huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. nak install lah... tengok macam best je..

    ReplyDelete
  3. perkongsian yang bagus ni shark...

    p/s: selamat hari raya..

    ReplyDelete