31 Jul 2013

Kepala Free

"Header tomey2 dri cik yuyu"

orang lain dapat kad raya..
shark dpt header baru untuk raya kali nie..

heheh..
memang bertuah rasanyer ada orang tolong buatkan..
buka satu tetapi 8 header sekali dia buat..
free of charge pulak tue..

credit pada cik yuyu..
beliau ler yang rajin dan sudi buat header untuk shark..
cik yuyu ni seorg cheff taw..
buka je page dia mmg pnuh dengan makanan..
bulan2 puasa ni mmg sesuai ler singgah blog dia..
yang pasti handmade sendiri by cik yuyu..

jum kita makan2 kt blog cik yuyu- yuyu the cook


Kereta pertama

 "Model baru Proton Preve Hatchback"
sumber : Funtasticko

amacam...
ada terliur tak tengok..
memang shark dah target model ni untuk kereta pertama shark :)

dengar khabar proton sekarang tengah sibuk buat pengembaraan iklan..
model baru proton ni update daripada model Preve..
cuma kali ni proton mencuba konsep hatchback pula..
model hatchback  memang model faveret shark..

 "warna biru memang mengancam"
sumber : Funtasticko

harap2 enjin untk model ni tidak megecewakan..
kita tunggu saja bila pelancaran..
yang pasti model preve ni dah ada dalam senarai shark :)
x lupa jugak kereta Jazz yang baru ada dalam senarai :)






30 Jul 2013

instagram tok ti


Rasanyer ramai rakan2 shark dh ada instagram..
Dah ada yang follow tok ti?
Shark salah seorang folower instagram dato ct ni..
Tok ti mmg rajin update instagram..
Hari2 ada je muka dia..
Apa yang shark perasan tok ti skarang dh macam anak dara pulak..
Makin berseri..
Hebat produk tok ti ni..
Kalah kak ton:-P
Saper yang belum follow rajin2 ler..
Search user ctdk..
Mmg jatuh cintan tgk.
Published with Blogger-droid v2.0.10

29 Jul 2013

PERODUA JAGUH??

xtauler pasti atau tidak..
bagi shark ini buka selera shark..
yang x tahan nama tu..
PERODUA JAGUH????

"perodua jaguh - sumber : funtasticko"

Bapak Borek Anak Rintik

ini bukan kisah keluarga...
ini kisah keluarga motor :)
motor paling MOST WANTED di Malaysia..
HOnda EX5..
sekarang dah keluar model baru :)

"Honda Ex5 2013"

minggu lepas Honda sudah mengeluarkan model baru EX5..
yang pasti model kali ni upgrade dari yang lama..
EX5 kali ni sudah upgrade ke 110cc..

apa yg lain lagi..
jum usha gambar :)
sumber dari malaysianbikers.com.my

 "BMF model 2013 - perubahan pada lampu dan tayar yang lebar"

"lampu belakang dan ekzos ditukar "

"meter baru yang agak comel dan klasik"

Harga : 
  • Honda Dream EX5 110 (kick starter) RM3,908
  • EX5 (e-starter) RM4,145,

untuk maklumat lanjut layari Boon Siew Honda - EX5 110

28 Jul 2013

betul ker ni?

Betul ke bohong?
Shark kata betul..
Sebab shark sendiri dah bertahun x hantar kad raya.
Dah bertahun jugak x dapat.
Yang dapat sms/mms bertimbum..
Published with Blogger-droid v2.0.10

27 Jul 2013

Uniknyer iftar Di Kuantan

Apa yg specel iftar di kuantan?
tiap2 tahun tempat ni masuk slot Buletin Utama TV3..
bukan restoran mahupun kedai..
tp di padang bola :)

menjadi tradisi shark dan family berbuka puasa disini setiap tahun..
dan semalam kami berbuka disini :)

Lokasi : Padang MPK Kuantan
Kesitimewaan : berdekatan masjid Negeri / berdekatan bazaar / pmandangan masjid waktu maghrib 

"sekitar jam 6 via Instagram"

gambar shark x berapa cantik..
so ni ada sekeping dr rakan photographer shark di kuantan :)


"sekitar waktu berbuka di Padang MPK Kuantan ( gambar lama)"

26 Jul 2013

oh~cik Nadia rock

rasanyer br last week shark dpt follower yg supportive...oh~cik aida
mmg bertuah kalau blogger cik aida dalam snarai Follower :)
dia rajin update komen2 di entry kita..

smalam shark dpt sorg lg blogger supportive..
beliau ialah cik nadia yg rock wooo~

 


tgk banner pn dh mmg rock..
haha..
tgk dia komen lg rock  smalam.


"follower yg supportive"

mmg best dpt follower cm gni..
shark pn x best cm diorg..

so kalau rasa nk kene komen ajak ler cik nadia rock terjah blog masing2 :)

25 Jul 2013

Berdoa Dalam Lagu

bagus jugak Hot.FM ni siar lagu2 ketuhanan time sahur..
smalam dngar ada satu lagu yg mnarik phatian shark..
pueh mencari akhirnyer ketemu di Youtube..

jum layan..
untk kasi anak2 hafal boleh jugak..
snang jer doa nie..
tmbh2 ada lagu mmg lg anak2 suka..
kalau ada lagu mmg laju jer diorg hafal :)

Lagu : Si Udin Bertanya
Kumpulan : Wali Band

24 Jul 2013

anak bulan kelihatan

Weeee~
Ternampk anak bulan plak.
Hehe.

Published with Blogger-droid v2.0.10

23 Jul 2013

Boleh Batal Puasa harini.........

boleh bikin batal puasa baca berita nie...
rasa nk maki hamun jer...
rasa nk lempang jer..
nk terajang pn ada..

salah siapa?
salah diri sendiri jugak..
pandai buat pndai tanggung..
budak2 skarang mmg .....................

"Lokasi kejadian mangsa dirogol bergilir-gilir"
MARAN -
  •  Tindakan pantas tiga anggota polis peronda melakukan pemeriksaan berjaya menyelamatkan seorang budak perempuan berusia 14 tahun daripada menjadi mangsa rogol sekumpulan lelaki di Bukit Kebuk, dekat sini, semalam.
  • Bagaimanapun malang buat rakan mangsa, juga berusia 14 tahun apabila dirogol bergilir-gilir lapan lelaki terbabit di atas susunan tiang elektrik di kawasan semak berkenaan.
  • kedua-dua mangsa  keluar dari rumah masing-masing seawal jam 1 pagi tanpa pengetahuan ibu bapa mereka.
  • Kedua mangsa dikatakan mahu ke rumah teman lelaki salah seorang daripada mereka di Temerloh, namun tidak mempunyai kenderaan sebelum menghubungi seorang rakan lelaki (suspek) untuk meminta pertolongan.  
  • Menurutnya, tiga suspek berusia 16 hingga 19 tahun berjaya ditahan untuk membantu siasatan manakala rakan mereka yang lain sedang diburu pihak polis. 
 

22 Jul 2013

suka tengok gambar dari membaca?

"tabiat kita"

dh mmg tabiat kita suka bertanya kn..
dh terpampang depan mata nk jugak disuap..

bnyak kali jugak jumpa cmnie..
tgk gambar jer trus tnya..
tgk gambr jer trus share..
x sempat dh nk baca info..

tabiat kita kot mmg suka bertanya..
bak kata org tua "malu bertanya sesat jalan"
hehe.

20 Jul 2013

Minions punya pasal..

"beli hapy meal RM3 dpt minions "

rasanyer ramai dh tau kot pasal minions nie..
rujuk entry--> racun minions

shark sendiri mmg giler tgk diorg nie..
hehehe..

jum kita tgk penangan minions kt malaysia..
jgn x percaya :)
hanya di MALAYSIA.....



"semua gambr dr pakcik google"

bersambung....

19 Jul 2013

Selepas Berbuka



time kanak2 sampai remaja mmg mengaku ler shark tergolong dlm belah kiri tu..
skarang x lg :)

rajin2 ler bersyukur selepas makan:)

oh~cik aida

sapo cik aida nie?
yg pasti bukan gugurl shark yer :)

"rajin bebenor dia ngomen"


cik aida ni follower shark yg baru..
rajin benor dia komen smalam..
haha..
skali dia follow,7 entry dia komen..

cik aida ni ore kelate,
mek kelate ni comey2 blako..
nok jd engineer tuu..
hope tercapai cita2 tu..

jom pakat ramai2 singgoh umoh cik aida :)
klik jah banner tomey tu..

 




18 Jul 2013

Oh~neelofa

ada perasan x iklan LINE yg terbaru..
shark mmg xleh tgk iklan tu..
sbb awek dlm model tu kiut bangat..
oh~neelofa :)

mcm2 xpresi muka dia buat..
suma kiut miut..
bleh tergoda iman bujang ni ha..
haha..

jum tgk screenshort yg shark smpat amik..
ni antara xpresi muka2 yg kiut dia buat..
dan jugak xpresi yg shark suka tgk..
yg paling comel last skali..
grrrr..






17 Jul 2013

bila abg HASRUL HASSAN bersuara

"best promo katanyer?"

haaaaaa..
ada gerun x baca :p

thanx to bro Hasrul hassan sbb sudi dtg jenguk blog ini..
komen bro Hasrul Hassan tu dtg dr entry Joging Selepas Sahur..

dan semalam 16 Julai 2013,
blog shark dh pn diterima untk direview untuk episod ke -5
tunggu masuk TV plak yer pasni :)

untk segmen ni shark dh pn jalankn tanggungjawab,,
dh singgah dan follow jiran2 yg sama episod..
apa kata korang lak singgah jiran shark ni :)









seperti biasa lepas dh review..
blog abg Hasrul Hassan akan diletakkan di kotak "My Blog Review" :)
ini hanya untk frame2 yg sudi review blog shark :)


16 Jul 2013

oh~abg raja

Adeh...
Sakit hati pn ada ngan komen abg raja ni..
Xyah buat friendly ler kalu mnang x pnting..
Bazir duit org bli tiket je lar...

Katanyer nk cari rentak..
Rentak menari apa abg raja nk cr mlm ni..
Player2 harimau malaya suma sama jer..
Xdek pn pnambahan player baru..
Kasi tapau ler mlm ni..

Mlm ni team malaysia akan lawan team kelab thailand..
Adeh..
Negara vs kelab..
Kalau klah xtaw ler..

Bersambung........

Published with Blogger-droid v2.0.10

13 Jul 2013

Giveaway Ramadhan by JiwarOsak


Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

JOM Sertai Giveaway Ramadhan yang dianjurkan oleh Jiwarosak.Com dan disponser oleh
AbgferOz | Emma Eshya | Cik Amabee | Puteri Insyirah | Atie Eryati | JR EvolusiKu | Miszz Nadea | Nor Syazwani | Amirul Syahnaz | Ieta Mat Sa’ad | Nadz Fisol | Nurmujahidah Ismail | Kak Noor Noorlia | Delima Zamrud | Nurul Syarafina | Edo Hayra | Schu Hada | Anastasia Ann | Khairul Zamri | MahaMahu | MahaGosip | Diari sedetik lebih Farisha | Ainul Asyirah Asyiqeen | Sempoi Jerk | Masni Abdul Kadir | Ahmad Siddiq Adnan

hanya 3 STEP dan anda mungkin memenangi hadiah yang menarik..
Terdapat pelbagai jenis hadiah dan cash yang boleh dimenangi.. untuk maklumat lanjut layari blog penganjur di AbgferOz

Giveaway 10K Followers Mialiana.com


Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add  Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :
❤ Kerinchi MyKeledek | Fanpage
❤ Alycia | Fanpage
❤ Aida Hanafiah
❤ Amir Rofie | Google+
❤ Chekgu Skolah | Fanpage
❤ Anastasyea | Google+
❤ Sha Dhira | Fanpage
❤ Rafina Mimi | Fanpage
❤ Paly | Fanpage
❤ Dayang Deno | Fanpage
❤ Cikgu Kaca Mata | Fanpage
❤ Ieta | Fanpage
❤ Deq'Nyss | Google+
❤ Keyme Keymo | Google+
❤ Nur Dzafirah | Fanpage

Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :
❤ 1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
❤ 1 x Glutaking bernilai RM 150
❤ 1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
❤ 1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
❤ 1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
❤ 3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
❤ 1 x Teddy Bear bernilai RM 100
❤ 2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
❤ 1 x Wang Tunai RM 50
❤ 1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
❤ 1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
❤ 1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
❤ 3 x Doodle bernilai RM 10
❤ 2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
❤ 9 x Topup bernilai RM 10
❤ 4 x hadiah misteri bernilai RM50.00

 jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...

Puasa ke?

santai2 ari sabtu..
harap diterima ler lawak ni..
sj nk test skill :)

saper rasa lawak bleh join wat kartun cmni..
sonang jer..
klik Dan Awesome's Rage Maker
buat ler kartun sendiri..
hehe.




12 Jul 2013

HONDA JAZZ turun harga..yahuuuu~


tau x Honda Jazz skarang dh turun harga?
dulu punya harga RM99k dan keatas..
sekarang dh turun lebih kurang 25k
"Harganya RM74,800, atas jalan, dengan insurans.
"Bayaran bulanan serendah RM755 x 9 bulan "

untuk maklumat lanjut bleh klik mn2 sumber .

web Honda : Honda Malaysia
Facebook : kelabHonda Jazz
BHarian : Harga Runtuh Honda Jazz

katanyer untuk model ni cuma xdek audio control ngan paddle shift pada steering..
boleh diterima lg ler sbb kene pada harga..
so kalau harga dh murah paham2 ler..
mesti ada yg kuran jugak kn..

shark mmg minat kereta hatchback nie..
sbb nmpk macho berbanding kereta kompak dan sedan..

last not least jum usha gambo.

"ini kalau convert mmg superb" 

 "audio n aircond system"

"xdek audio control je kt steering"



Joging selepas sahur?

tajuk tipu jer tue :p

sbenarnyer shark dh join segmen dr OhBlogger..
segmen ni mmg simple..
xyah entry pn xper..
tp kalu rasa nk duit raya  kene ler bodek sket..
hahaa..
x gtu abg hasrul hassan..

jum kita singgah sahur sepanjang bulan puasa nie..
lepas sahur tu bleh ler kita blogwalking..
bleh jugak elak dr tertido lpas sahur :)

"klik untuk ker segmen singgah sahur"

11 Jul 2013

Timelapse Makkah

Timelapse biasanyer akan dilakukan di tengah2 kota yg sibuk..
konon2 nk tunjuk ler bndar2 ni x pnah kosong..
konon2 nk tunjuk ler diorg x pnah tdo..
bz sokmo..

tp pernah ker diorg tgk Makkah plak..
jum kita tgk timelapse Kota Makkah.


10 Jul 2013

abg...ada paham ka??

"ada paham ka dia tulis bawah tu"


hahahaha..
jgn tnya kt mn lokasi kdai nie...
ni pn cilok dr internet..

ada paham ka?

#mahathir88

"ihsan dari Les Copaque "


harini 10 Julai  1 Ramadhan..
TUN MAHATHIR menyambut hari lahir harini yg ke 88..
tahniah TUN...
semoga TUN dipanjangkan umur..
Senyum sokmo TUN :)


jgn lupa #mahathir 88