31 Mar 2012

boooo~Harian Metro

"Akhbar Nombor 1 Malaysia"

arini shark beranikan diri nk komen sket paper nom 1 kt malaysia nie..
sebagai salah seorg pembaca akhbar Nom 1 ni shark rasa x salah kalu nk kritik sket..
Harian Metro merupakan akhbar Nom 1 di Malaysia skarang..
shark x heran sgt naper Harian Metro leh jadi Nom 1...

halaman utama Harian Metro yg menjadi tarikan utama pembeli..
boleh dikatakan hampir setiap hari akhbar metro menyiarkn berita berbau seks/sensual...
kalau saper beli Harian Metro rasanyer ramai yg menyokong..
tgk saja muka utama Harian Metro hari ni.

"muka depan harian Metro - 31 Mrach 2012"


xtauler mn silapnyer...
maybe ni startegi Harian Metro unutk melariskn akhbar mereka...
tp kureng sesuai ler kalau hampir setiap hari keluar cerita berbau seks/sensual...
Harian Metro ni kd2 budak skolah pn beli sbb nk baca kesah2 cmni..

tp shark bg kredit jugak ler pada Harian Metro
sbb isi2 kt dalam mmg padat/bnyak/menarik
iklan pun boleh tahan..hehe..

cuma kureng puas hati bahagian muka depan dan tajuk utama sahaja.

29 Mar 2012

Berita Menarik Ini Hari (290312)

sumber : Hmetro Online

3 Didenda Rm25 sahaja?

"Noranishah (kiri) bersama faiqah dan nurul HUda ketika ditahan di pusat hiburan
-gambar kosmo Online"

SEREMBAN: Tiga wanita termasuk berusia belasan tahun didenda RM25 oleh Mahkamah Majistret di sini, semalam kerana berkelakuan kurang sopan dengan berpakaian dan aksi mengghairahkan di sebuah pusat hiburan di sekitar Nilai, dekat sini, Sabtu lalu.

Faiqah Azizan, 24, Nurul Huda Abdul Rahman, 23, dan Nooranishah Mohamad Isa, 19, mengangguk faham terhadap tuduhan dibacakan jurubahasa mahkamah di depan Majistret Mohamad Izwan Mohamed Noh.


Ketiga-tiga tertuduh yang memakai baju kurung dan bertudung, kemudian membuat pengakuan bersalah.

Mengikut pertuduhan, mereka didakwa menari di atas pentas dengan pakaian dan aksi mengghairahkan serta berkelakuan kurang sopan di tempat hiburan awam.


Perbuatan itu dilakukan di sebuah pusat hiburan di Putra Nilai, Nilai, kira-kira jam 2.20 pagi, 24 Mac lalu.


rasa cam x berbaloi je kene Rm25...
kang komen bnyak kang shark lak kne naik mahkamah..
hanya mampu menggeleng kepala:(

27 Mar 2012

Siapa Aron Ralston???

"Aron Ralston"

anda kenal siapa Aron Ralston??
pada saper yg pernah tgk movie 127 Hours mesti kenal..
dia bukan pelakon..
tp lebih kepada seorg pelakon
dia adalah survivor..

"filem 127 Hours - tahun 2010"

boleh bayangkn jika kita terperangkap selama 127 jam?
dengan tangan tersepit pada batu,,
x bergerak selama 127 jam..
minum air kencing sendiri?
dan akhir sekali kita terpaksa potong tgn sendiri unutk hidup..

itu yg berlaku pada Aron Ralston..
movie 127 Hours ini bedasarkn kesah benar Aron Ralston yg terperangkap selama 127 jam..
sepanjang terperangkap 127 jam Aron telah merakam xtvti beliau dengan kamkodernya..

pada saper x tgk lagi movie ni mmg rugi..
shark sarankn 100% wajib tgk movie nie..
sebelum tgk korang boleh search kt Youtube pasal Aron Ralston..
pasti x mengecewakan..

23 Mar 2012

gambo shark#4

xdek mood nk wat entry..
layan gambo ni jelar..

gambo time adik shark tunang temph hari..
nmpk cam mnarik jer moment ni bila edit:)
baby tu anak kepada sepupu shark..
xtauler nk panggil apa..
hehe.

nana & arish

20 Mar 2012

JIKA AKU PELAKON POPULAR

"blog faveret shark- Bicara Mak Dara"


Mak Dara suh shark jd pelakon le plak:p
heheh...
waktu kecik3 dulu ada gak ler angan2 nk jd pelakon...
tp skang ntah kemana ilang angan2 tu

sblum jd pelakon Mak Dara suh jawab soalan dulu..

*Nama glamour anda di dalam dunia perfileman
-semestinyer shark


* Genre filem yang anda mahu lakonkan.. seram,aksi, cinta dll?
- aksi...dpt try baje stylo + dpt try rambut stylo


* Watak yang diidamkan?
-pelakon pembantu..xyah dok hafal sgt pasal skrip..snang nk dpt award dr kategori pelakon utama


* Siapakah yang anda mahu menjadi Hero atau Heroin untuk berlakon di samping anda dalam filem itu?
-wawa zainal..sbb dia kiut miut ngan rambut pendek..ada kene mengena ngan entry arini:)



saper nk jadi pelakon leh antar borang kt Mak Dara
ptang ni last antar borang

shark bila lg???

ramai follower shark yg dh tau adik shark dh bertunang tempoh hari...
ramai jugak ler yg tanya turn abg dia bila plak...
heheh...
mmg shark serender nk jawab...

mmg xdek jodoh lg shark nk jumpa wanita idaman:)...

tp kalau jumpa yg mcm ni pn ok sgt2..

"soo young - girl generation"

hehehe..
kiut x soo young dr girl generation tue..
shark mmg minat awek berambut pendek camtu..
nmpk kiut miut jer..
nmpk matang dan berani bila awek berambut pendek cmtu..

"sharifah amani mmg kiut ngan rambut pendek camni"


dh pecah satu rahsia ciri wanita idaman shark arini:)
nk pecah lg x?

19 Mar 2012

gambo shark#3

alhamdulillah..
Majlis Pertunangan adik shark berjalan lancar..
preview sket....

"tuan puteri keluarga En.Razali


"dia memang bertuah"

"along..angah dh bertunang :)"

sket2 dh ler..
letih x ilang lg nk edit bnyak2...

15 Mar 2012

Alhamdulillah..

besok tibalah sudah majlis besar dlm family shark.
satu2nyer bunga dalam family shark akan disunting:)

"nana - satu2nyer adik perempuan shark"

adik shark bakal bertunang besok..
murah rezeki adik shark..

abg dia??
xdek rezeki lg..
heheh.

13 Mar 2012

begini jadinyer....

"Al-Fatihah untk adik Nurul Nadhirah Abdullah, 5tahun"

dibakar rentung????
serius ini mmg kejam..
shark x sangka plak adik dirang menjadi mangsa yg kejam sekali lg..
xtauler nk cakap apa..

maybe pelaku ni mmg xdek perasaan kot..
binatang pn ada perasaan..
mmg layak kot pelaku ni sama jenis dengan syaitan..

shark difahamkn ayah dirang juga ditahan bagi membantu kes ini..
harap2 tiada kaitan dengan kes along..

takziah buat keluarga adik dirang..
harap2 ler pelaku ni dpt ditangkap..
nk gak rasa belasah ramai2 pelaku nie nnti.


12 Mar 2012

malunyer aku tgk...

"barisan sifu musim 6"


atoiyai...
saper yg tgk rancangan mentor last week dan semalam?
pecah perut x?

mcm2 prangai ada..
tebal betul muka diorg ni..
ada yg syiok sendiri..
ada yg mengada2..
ada yg wat onar..
lpas tu muka terpampang satu malaysia
mcm jd bahan lawak plak tgk smalam..

dh tau x pandai nyanyi xyah ler masuk audition..
awk juga yg malu kang 1 malaysia tgk..
family gak malu nnti..
cukup ler ada william hung dulu2:)

"william hung-American idol"

tp kredit jugak ler pd diorg sebab berani..
shark mmg x brani ler
dh tau suara sendiri cmner
heh.

7 Mar 2012

Berita Menari Ini Hari ( 070212)

sumber : Hmetro Online



HILANG-06 MARCH 2012

SILA HUBUNGI TALIAN BERIKUT SEKIRANYA ANDA MEMPUNYAI SEBARANG MAKLUMAT ATAU MENGETAHUI DI MANA PENAMA BERADA.

NO TEL PEGAWAI PENYIASAT : NOOR RUBEENA BT BAHARUDDIN (012-5997705)

NO HOTLINE KONTINJEN JOHOR : 07-2254422

NO HOTLINE IPD SERI ALAM (DCC) : 07-3871422



Leka Bermain Facebook-anak hilang

PASIR GUDANG: “Saya akui leka melayari facebook (fb) tanpa menyedari Dirang yang keluar membeli mi segera belum pulang hingga suami bertanyakan di mana anak,” kata Roselyn Alan, 25, ketika ditemui di rumahnya di Flat Seri Delima, Bandar Seri Alam di sini, semalam.

Dalam kejadian jam 10.30 pagi itu, anaknya, Nur Nadirah Abdullah yang lebih mesra dipanggil Dirang, lima tahun, hilang sejak Khamis lalu ketika membeli mi segera di kedai runcit berhampiran flat berkenaan.

Katanya, Dirang baru bangun tidur dan mengadu lapar serta mahukan mi segera.

“Saya memberikan RM4 bersama nota bertulis ‘mi segera dua bungkus dan telur RM2’ sebelum memintanya ke kedai runcit berhampiran.

“Selepas itu, saya melayari fb menyebabkan leka dan tidak teringatkannya langsung.


“Bagaimanapun, saya tersentak apabila suami, Lima Medeng, 25, bertanya di mana Dirang selepas menjenguk ke bawah dan gagal menemui anak kedua kami,” katanya

mmg terkilan sikap ibu cmnie..
x serik2 lg kes2 sbelum nie..
salah siapa yerk.

5 Mar 2012

Jepun - selepas setahun tsunami

harini shark nk kongsi gambar2 keadaan di jepun selepas setahun tsunami..
klik untuk tumbesaran yer:)











2 Mar 2012

Setahun Tsunami Jepun

bulan March 2011...
saper x sedih dan terkejut bila negara jepun dilanda tsunami dasyat..
11 March 2011 merupakan detik hitam bagi negara Jepun
kini dh hampir setahun berlalu..

jum kita imbas gambr2 yg x dpt dilupakan ketika itu
sumber : National Geographic

"ombak membadai di bandar Miyako"


"Sebuah Kapal tersadai selepas Tsunami"


"Hiromitsu Shinkawa,60 dikatakan bertuah apabila beliau hanya berpaut pada atap bumbung rumah sepanjang tsunami berlaku..beliau diselamatkn selepas 2 hari tsunami berlaku"


"keadaan rumah seperti timbunan sampah"


shark ingt nk kongsi lg perihal tsunami untk next entry..
Tribute entry untk Tsunami Di Jepun 2011..

1 Mar 2012

macam menarik

pergh~
pg2 buka fesbuk dh kne racun ngan trailer movie terbaru

" The Avengers -May 2012"


gempak x poster
ramai supehero komik lam movie nie..

katanya bulan 5 main..
3D lg..
so lmbat lg..
kita layan trailer dulu..