30 Nov 2011

Sukanyerrrrr

yossshhaaa...
arini mmg hati x terkira riang...

bukan sbb shark kawin...
bukan sbb member kawin...
tp sbb gambr kawin diorg menjadi...

bertambh gumbira bila gambr ni ambil pkai kemera analog...
berbaloi2 rasanyer dpt habis 1 roll film untuk diorg..
1st time g photoshoot kawin..

shark br gak start main kemera ni...
ntah kenapa minat giler ngan kemera film/kemera lomo..
suka dgn tone kaler kemera film yg grain/noise/bintik2..

so ni hasil dia..
wat masa skang skeping udah:)

Rangfinder Fed 5B
Kodak Superia 200
Photoscape Frame

29 Nov 2011

Bola itu petak..


haha..
cam plik jer bola kalu petak..
agak2 kalu bola bntuk petak malaysia bleh mnang ker?...

pg td dengar Riuh Pagi Di ERA..
topik mmg best pasai kekalahan harimau muda tempoh hari...

sokong jugak ler kata2 Pak Nil pg td...
kata2 seperti " xdek nasib " , " bola itu bulat " bukan ler kritikan membina untk skuad harimau trus maju..
bukan untuk merendahkn skuad harimau
shark sendiri mmg pnyokong kuat skuad harimau kita..

x salah kalau kita nk mengkritik pasukan faveret...
kritikan pun untk membina balik smangat skuad harimau..
tp jgn pulak nk mengkritik lebih2 plak...
kita berhak bersuara untk skuad kita trus maju...

bayangkan sendiri bila diri kita dikritik..
mesti kita sendiri berazam untuk buat yg lebih baik..
btul kn?

apa yg nk disampaikn disini..
jgn ler kita cpat naik angin bila tgk ada org mengkritik pasukan kita...
ada kebaikan di sebalik kritikan itu..

tp kalu kritik2 lbih2 mcm paper kosmo smalam...
mmg ptut kita balun jer org cakap camtu...

"Kosmo 28/11/2011"
"Harimau Muda Malukan Negara"

28 Nov 2011

Mini Market

harini just nk buka gerai sikit...
rasanyer ramai yg cuti...
so boleh ler singgah jap kt gerai ni:)

ada saper2 minat keychain?
maybe ramai yg dh tau kot pasai pixel keychain nie
bntuk dia seolah2 mcm game tape yg dolu2..

"pixel keychain"

comel kn..
berikut plak adalah harga bg setiap keychain :

size kecik - sesuai sebagai keychain untuk kunci/beg/rantai
  • LOMO - RM5
  • MARIO - RM7
  • NINJA - RM6
  • LAMBANG F/B - RM2
  • PELANGI - RM4
  • GAMEBOY - RM2
  • MONSTER - RM2

size besar - sesuai sebagai aksesori beg/kereta
  • DOMO - RM6
  • SPONGEBOB - RM7
  • TRANMISION - RM6



kt gerai ni pun ada gak jual makananan :

"nampak sedap tu"

yg ni plak dipanggil karipap mini
atau org kuantan panggil epok-epok
saiz ibu jari tangan jer..
inti serunding ikan selayang..
harga plak..

  • RM 15 - 100 biji
  • RM 8 - 50 biji

so kdai shark ni dibuka 7 hari seminggu 24 jam sehari.
lokasi gerai flexible..
just msg/call shark dan kdai akan buka untk customer kt mn2 ajer..
khusus unutk org kuantan jer:)
tp kalu luar kuantan boleh postage...

ok..
ni alamat gerai yerk.
014-2161741

selamat bercuti kaki2 blogger

27 Nov 2011

27-11-11???

apa ada dengan tarikh harini?..
27-11-11...
rasanyer xdek org pun pandang tarikh ni...
tidak secantik tarikh 11-11-11...

"11-11-11 dtg 100 tahun sekali"

agak2 ramai x yg kawin tarikh ni hari ni...
leh celen tarikh 11-11-11 dop...
rasanyer x kot.

tp x kesahler...
pada yg berkahwin hari ni TAHNIAH...
satu penghijrahan jugak buat bakal pengantin...
Doakan pengantin kita bahagia ke anak cucu...

pasal tarikh tu kesah ler cantik ker x..
kalu tarikh cantik tp hubungan x cantik xdek guna jugak...

lastly SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH 2011..
SELAMAT BERCUTI.

26 Nov 2011

asal usul

"screen shot sket:p"

yossshhaaa~...
akhirnya berjaya jugak buat blog baru...

kaki2 blog suma salam kenalan dari shark...
untk 1st posting nie just nk share pasal asal usul citershark.blogspot nie...


-mn dpt nama blog nie?..
x dpt dari mn2..cuma maybe sesuai dengan apa yg akan shark sampaikan dlm blog...
cerita2 yg shark dpt akan dikongsi bersama...
x kesah ler dr paper/megazine/tnet suma akan dikongsi...
x kesah ler kaki2 blog suma dh tau tp nk gak kongsi....
itu gunanyer blog:)...

-content citershark.blogspot?...
blog shark akan liputi semua pekara...
kecuali POLITIK-sbb itu terlalu besar untk dibual cara...
cukupler sekadar mengundi...

-ada lagi?..
akan disambung unutk next thread...
ini just perkenalan...

ok..
salam kenalan dari shark buat suma kaki2 blog...
akan diterjah ke blog anda:)...